''Een collectie van verhaaltjes over de manier waarop

ik schilder en wat  ik zoal tegenkom in mijn werk

als beginnend kunstenares. 

Voel je vrij om het te lezen

en om inspiratie op te doen voor wat ik voor jou kan maken. ''

Nieuwsgierig?

Is er een bepaald onderwerp waar je graag meer over zou willen weten? Laat het me dan weten door het formulier hieronder in te vullen. Misschien zie je je suggestie wel terug in de vorm van een blog!

Expositie geopened!

Het is zover! Wat vliegt de tijd toch ongelofelijk snel. Het voelt soms alsof ik nog gisteren mijn website startte en een blog postte over de droom om ergens zelf te kunnen exposeren. In de tussentijd is die droom werkelijkheid geworden en zijn mijn posters te bezichtigen in het echt bij boerderijwinkel den4akker in Vierakker.

Lees meer »

''Hoe bereken je de prijs?''

Nu is het inderdaad zo dat kunst enorm kan verschillen in prijs.  Los van de vraag wat precies kunst is en wat niet, klopt het dat een schilderijen heel erg kunnen variëren in hoeveel ze kosten en dat veel mensen zich afvragen hoe een prijs tot stand komen. Vaak wordt de prijs van een werk onder andere beïnvloedt door de vraag, het aanbod en de schaarste van een werk. In mijn geval bereken ik de prijs van een kunstwerk als volgt:

Lees meer »

Portretten schilderen

Wat is het toch een leuke uitdaging om een mooi portret van iemand te maken. De eerste uitdaging is natuurlijk om iemand lijkend te maken, maar misschien is het wel nog belangrijker om de juiste uitstraling te vangen. Mensen stralen altijd iets uit wat hen karakteriseert. Vaak is het moeilijk te benoemen wat dit precies is, maar met een passende kleur- en materiaalkeuze kom je gelukkig een heel eind.

Lees meer »

“To schets or not to schets”

Het liefst schilder ik zonder vooraf te schetsen. Dat wil zeggen dat ik wel altijd duidelijk heb wat ik wil schilderen, bijvoorbeeld deze kat met sombrero, maar me laat verrassen hoe het er precies uit zal komen te zien.

Lees meer »

'Waar exposeer je?'

Eén van de mooiste, onbedoelde complimenten die ik heb ontvangen over mijn kunst is toch wel de vraag waar ik exposeer. Ik vind het heel fijn om te horen dat mensen bij het zien van één van mijn schilderijen graag meer willen bekijken bij een expositie, dat ontroert mij!

Lees meer »